A zenei képességfejlesztés hatékonysága különböző óvodai programok keretein belül - Vass Alexandra (2019)
Sok példát találhatunk zenei fejlesztéssel foglalkozó értekezésekre, a hatékonység vizsgálatáról viszont annál kevesebbet. Melyek lehetnek befolyásoló tényezők a gyermekek zenei képességeinek fejlődésében, megvizsgálva az egyes helyi pedagógiai programokat? Hogy épül be a gyermekek életébe a zene? Van e az óvodapedagógusoknak zenei előképzettsége, illetve zenész szülők gyermekei fejlettebbek e társaiknál? Mennyire elterjedt a csoportokban egyáltalán, hogy zenész szülei legyenek a gyermekeknek? Ezekre a kérdésekre keresem a válaszokat kutatómunkám során.