A gyermek és a kisgyermeknevelő kapcsolata, kommunikációja - Mihaleszkó Szabina (2019)
Gyermek élete első időszakát a családjával tölti, majd bölcsődébe kerülésekor megváltozik minden. Az anyától való leválás a kisgyermeknevelővel történik, így a gyermek és a pedagógus között kapcsolat alakul ki. Szakdolgozatomban 0-3 évig tartó fejlődését, kapcsolatait, kötődéseit és kommunikációs nevelését bölcsődén belül mutatom be. Célom, a kisgyermeknevelők kérdőíves kikérdezésével információt kapni milyen kapcsolatban állnak a bölcsődésekkel, milyen kommunikációs formát választanak, mit gondolnak milyen hatással vannak a gyermekekre. A kisgyermeknevelőnek nagy felelőssége van a gyermek fejlődésében, szocializációjában. Ebben a korban történő események hatással vannak a későbbi életére.