Roma gyermekek beilleszkedése az óvodai életbe - Németh Kinga (2019)
Szakdolgozatom témájaként a roma gyermekek beilleszkedését választottam. A dolgozatot a multikulturalitás és integráció fogalma köré építettem. A cigány hagyományok és szokások bemutatására is sor került a dolgozatban. A kutatás során arra voltam kíváncsi, hogy ma Magyarországon az óvodapedagógusok milyen módon tudják segíteni a roma gyermekeket beilleszkedését. A kutatás során online kérdőívet töltöttek ki óvodapedagógusok az ország minden részéről. Kutatásom eredményeként néhány hipotézisem beigazolódott, míg néhány másik nem. Összességében rengeteg hasznos tudással gazdagodtam szakdolgozatom megírása által.