Az óvodapedagógus szerepe a sport megszerettetésében - Kovács Boglárka (2019)
Szakdolgozatomban az óvodapedagógus szerepét hangsúlyoztam a gyermekek egészségre való nevelésében.Szakirodalmi áttekintésemben az egészség, az egészséges életmódra való nevelést emeltem ki. Dolgozatomban kitértem arra, hogy milyen hatással lehet egy óvodás korú gyermekre az óvodapedagógus, hogyan tudja őt motiválni és az egészséges életmódra nevelni. Azzal a kérdéssel is foglalkoztam, hogy mivel tudja felkelteni az óvodapedagógus a gyermek sport iránt érdeklődését, hogyan tudja őt motiválni és ezáltal kialakítani a sport és a mozgás szeretetét. Kutatásban szerettem volna rávilágítani arra, hogy az óvodapedagógus jelentősen meghatározó személyiség a gyermek fejlődésében, életvitelének kialakításában. Arra is ki szerettem volna térni, hogy az óvodapedagógusok életében milyen szerepet játszott a sport, valamint a mai életvitelébe hogyan tudja beépíteni az egészséges életmódot. Fontosnak tartottam azonban a pedagógus személyiségek vizsgálatát, mivel úgy gondolom, hogy az az óvodapedagógus, akinek az élete az egészséges életmód körül forog sokkal jobban át tudja adni a gyerekeknek a sport iránti érdeklődését, szeretetét és ezáltal személyes példájával tudja őket motiválni, nevelni.