Az egészséges életmód megalapozása a bölcsődében - Kovács Vivien (2019)
Napjainkban az egészség megőrzése és az ezt elősegítő egészséges életmód kialakítása egyre nagyobb szerepet kap. Szakdolgozatomban ezért kívánok ezzel a témakörrel foglalkozni. Az egészségügyi állapotot meghatározó tényezőket vizsgálva szeretném a mozgás fontosságát kielemezni a különböző életszakaszokra lebontva, illetve kiemelve a környezet és a kisgyermeknevelők felelősségét, a mozgást megszerettető pedagógiát. Kérdőíves vizsgálódásommal igyekszem alátámasztani, hogy az egészséges életmód hogyan hat a személyiségfejlődésre, a mozgásfejlődésre, valamint a társas kapcsolatokra. Kérdőívemmel 26 kajakedzésre járó tanuló szüleit szólítottam meg, az ő véleményük alapján kívánom szakdolgozatom témáját alátámasztani. A kérdőív alapján azt a következtetést tudtam leszűrni, hogy az egészséges életmód kialakulásáért leginkább a nevelés a felelős. Véleményem szerint, ha a rendszeres sport, valamint az egészségtudatos táplálkozás a mindennapok részévé válik, akkor erről leendő felnőttként sem fog az ember lemondani. Ezáltal válhat valaki kitartóvá, céltudatossá, amelyet az élet különböző területein is hasznosítani tud az egészsége megóvása mellett.