Egyházi fenntartású óvodák Magyarországon - Vida Brigitta (2019)
Szakdolgozatom elején a egyház által fenntartott óvodák történelmét dolgoztam fel, majd ezen intézményekre vonatkozó szabályokat ismertettem. A szakirodalmi áttekintőm végén három pedagógiai program bemutatásával ismertetem az olvasóval, hogyan folyik az élet egy evangélikus, egy katolikus és egy református óvodában. Kutatásom során azt vizsgáltam, hogy azon szülők, akiknek gyermeke egyházi óvodába jár, hogyan vélekednek ezekről az intézményekről, a benne folyó nevelési munkáról és az ott dolgozó pedagógusokról. A kutatást online kérdőívként küldtem szét négy óvodában, ahol továbbították a szülők részére. A kutatásomból arra, tudtam következtetni, hogy a szülők elégedettek azzal, ahogy gyermekeiket nevelik ezekben az óvodákban.