Kodály Zoltán zenei nevelési elveinek mai üzenete - Horváth Gabriella (2019)
Manapság az óvodában már nem csak néphagyományokkal, népzenével ismerkednek meg a gyermekek. Nagyon sokféle zenével találkozhatnak, így felmerülhet a kérdés, hogy ez mennyire jó a nevelésükre nézve. A szakdolgozatom célja az volt, hogy megismerjem, a mai óvodapedagógus hallgatók hogyan viszonyulnak a zenei neveléshez, a néphagyományokhoz és a népzenéhez. Mennyire fontos számukra Kodály Zoltán óvodai zenei nevelésre vonatkozó elvei és hogy azokat mennyire követik, mennyire becsülik meg. Melyiket tartják fontosabbnak a gyermekek zenei nevelésével kapcsolatban, a régi értékeket vagy az újakat. Ezekre a választ egy kérdőív segítségével derítettem ki. Dolgozatom az óvodapedagógusok számára ajánlom és azoknak, akik a kisgyermekek zenei nevelése iránt érdeklődnek.