Az óvodáskorú tanítvány és az edző kapcsolata az úszásoktatásban - Maráczi Nikolett (2019)
Óvodáskorban a gyermekek a legfogékonyabbak minden újra, éppen ezért hatalmas felelősség hárul minden egyes felnőttre, aki valamilyen kapcsolatba kerül velük, legyen szó óvodapedagógusról, szülőről, nagyszülőről vagy akár valamilyen sportág edzőjéről, hiszen meghatározhatják egész életüket, hogy milyen felnőt válik belőlük. Dolgozatom elsődleges célja a tanítvány-edző kapcsolatának vizsgálata, azon belül is jelen esetben az óvodáskorú úszásoktatásban résztvevő gyermekekre kívánok fókuszálni. Kutatásomban többek között arra keresem a választ, hogy az óvodáskorú gyermekekre, milyen hatással vannak edzőik, illetve befolyásolja-e az oktatást és ha igen miképpen, ha a saját óvodapedagógusaik is részt vesznek a foglalkozásokon.