A kisgyermeknevelők munkájának értékvizsgálata - Vajda Istvánné (2019)
Dolgozatomban a kisgyermeknevelők munkájára szerettem volna felhívni a figyelmet.A téma aktualitását az adja, hogy figyelemre méltó változások vannak folyamatban a kisgyermekellátás területén a három év alatti korosztályt illetően. Bemutatom, hogy miként alakult ki a bölcsődei hálózat Magyarországon, kiemelve a pápai bölcsődéket, külön is tárgyalva az elmúlt 25 évet. Külön fejezetben mutatom be a kisgyermeknevelő képzést,hogyan is jutottunk el a főiskolai képzés megvalósulásához. Dolgozatom második részében interjúk és kérdőívek segítségével kolléganők és szülők véleményét kérdezem a kisgyermeknevelők munkájáról, kiemelten a képzés, elismertség és a pályaválasztás tekintetében.