A közösségi érzés fejlesztése - Vida-Bencze Virág (2019)
Dolgozatomban azt a munkát mutattam be , mely a bátorító pedagógia módszerének alkalmazását mutatja be a közösség építésben és az egyéni fejlesztésben. Úgy gondolom, hogy az adleri pedagógia hatékonyabbá tette munkánkat, hatékonyabban tudtunk segíteni a gyermekeknek. Egy rövid fejezetben a szülőkkel való együttműködésre is kitérek, mivel az a véleményem, hogy a szülők megnyerése nélkül a gyermekekkel sem tudtunk volna jól dolgozni. AZ első részében pedig a szakirodalmi háttér áttekintése során kitérek Adler munkájára és életére, illetve az individuál pszichológia alapelveire.