Az eltérő nyelvi- és beszédfejlődés az óvodás korú gyermekek körében - Lőrincz Jessica (2019)
A mai korban rendkívül fontos a beszédrendellenességek időben történő felismerése. Ebben nagy szerepe van a gyermekkel foglalkozó óvodapedagógusnak, a szülőknek és a logopédus szakembereknek. Nagyon fontos, hogy a beszédzavarral küzdő gyermek időben el tudja kezdeni a fejlesztő foglalkozásokat. Fontos szerepe van az óvodapedagógus és a logopédus közötti kapcsolatnak is. Dolgozatomban a magzati kommunikációtól kezdve vizsgáltam a beszéd fejlődését. Egészen óvodás kor végéig. Feltártam a leggyakoribb beszédrendellenességeket. Ezek közül kiemeltem a leggyakoriabbakat, amelyekkel magam is találkoztam gyakorlatom során. Kitértem a logopédiai ellátásra. Annak fontosságára. Számba vettem a logopédus feladatait. Majd az óvodai anyanyelvi nevelésről írtam. A dolgozat elméleti részét a logopédus és óvodapedagógus kapcsolatával zártam. Kutatásomban óvodapedagógus és logopédus kapcsolatát vizsgáltam. A kitöltők sárvári pedagógusok voltak