Az óvodáskorú gyermekek szüleikhez fűződő kapcsolatának vizsgálata - Gampel Dorina Anikó (2019)
Szakdolgozatomban a bemutatott kutatásom alapján, arra szerettem volna választ kapni, hogy milyen az óvodáskorú gyermekek édesanyákhoz és édesapákhoz fűződő viszonya. A korosztály az 5- 7 éves óvodáskorú gyermekek. A kutatásom explorációs módszerrel végeztem. A rajzaik és a válaszaik tükrözték a gyermekek személyiségét és életkori sajátosságait. Válaszaikból kiderült a szülőkhöz fűződő viszony milyensége és minősége. Összességében a részt vevő gyermekek pozitív élményekkel rendelkeztek. Válaszaik alapján a család, ahonnan érkeztek, megfelelő családmodellt és szülői példát nyújt nekik.