Az óvodáskorú gyerekek családrajzainak összehasonlító elemzése - Horváth Réka (2019)
Szakdolgozatomban arra vállalkoztam, hogy a DAF (Draw-A-Family) családrajztípust alkalmazva megvizsgáltam 5-7 éves gyermekek családrajzait. A vizsgálatomban a projektív rajzvizsgálati módszert alkalmaztam, mely során a rajz az instrukció keretein belül szabadon, irányítás nélkül készül, ebben az esetben a vizsgált személy maximális szabadságot kap önmaga kifejezéséhez. Kutatásom során képet kaphattam egyrészt a mai családok szerkezeti felépítéséről, másrészt bepillantást nyerhettem a családon belüli kapcsolatok felépítésébe. Választ kaptam arra, hogy a gyermekek hogyan észlelik a családtagok viszonyulását egymáshoz és hozzá, valamint, hogy hogyan élik meg a családban, a családi hierarchiában elfoglalt helyüket.