A pedagógus szerepe a 0-3 éves korú gyermekek egészségre való nevelésében - Lukács Lilla (2019)
Szakdolgozatom témájául azt választottam, hogy a pedagógusnak milyen szerepe van a gyermekek egészséges életmódjának nevelésében 3 éves korig. Ehhez szakirodalmakat vettem segítségül. Az egészség témát több oldalról is megközelítettem, mint például a táplálkozás, mozgás, lélek oldaláról. Megvizsgáltam a magyar lakosság és a gyermekek egészségi állapotát. Továbbá érdekelt a média hatása is, mint egészségkárosító. Kutatásom során kérdőív alakpján szereztem az adatokat. Kisgyermeknevelőkhöz juttattam el kérdéseimet és ők készségesen álltak segítségemre. Ez alapján azt tudtam meg, hogy a nevelők és a bölcsőde mekkora hangsúlyt fektet a gyermekek egészséges életmódjának kialakítására és megőrzésére.