A rendszeres testmozgás hatása az asztmás óvodáskorú gyermekek egészségi állapotára - Honti Julia (2019)
Az asztma definíciója, jellemzői, tünetei, genetikai háttere. A rendszeres testmozgás pozitív hatásai, személyiségfejlesztő, gyógyító hatásai különösen kisgyermekkorban. Az óvodáskorú gyermek testi, értelmi, érzelmi jellemzői. A mozgásterápia, gyógyúszás bemutatása, törvényi háttere. Vizsgálat az asztmás óvodáskorú gyermekek gyógyúszás előtti és utáni kvantitatív tüdőfunkciós értékei tekintetében. Primer kérdőíves kutatás az asztmás gyerekek szülei körében a gyógyszeres kezelést kiegészítő terápiák szubjektív hatásairól.