Az óvodáskorú gyermekek testvérrajzainak összehasonlító vizsgálata - Horváth Anett (2019)
Szakdolgozatomban témájaként a testvér kapcsolatok vizsgálatát, elemzését választottam. Magam is érintett vagyok, hiszen nagy családban nőttem fel, így mindig is meghatározó volt számomra ez a kapcsolat. Hogy miként alakul a közöttük lévő kapcsolat, legyen az pozitív vagy negatív rengeteg tényező tudja befolyásolni,akár a környezetük vagy a családtagjaik is. Saját munkámban azt vizsgáltam, hogy az azonos,-különbözőnemű testvérpárok, illetve ikertestvérek kapcsolatában milyen különbségek figyelhetőek meg. Vajon jobban ragaszkodnak egymáshoz az ikertestvérek, vagy kimutatható e ez az azonos nemű testvéreknél is? Valóban negatívabb érzéseket mutatnak egymás iránt a különbözőnemű testvérek? Többek között ezen kérdésekre kerestem a választ.