Tehetségfelismerés és tehetséggondozás kisgyermekkorban - Németh Mercédesz (2019)
Azért választottam a tehetség témát, mert már régóta érdekelt a téma. Bemutattam a tehetséget és annak a fokozatait. A dolgozatban írtam, hogy hogyan fedezik fel a tehetségígéreteket, és melyek azok a személyi feltételek amelyek szükségesek a tehetségazonosításhoz. Felvázoltam a tehetség összetevőit, a szükséges tulajdonságokat, amik szükségesek ahhoz, hogy valaki tehetséges legyen. Taglaltam a tehetség és képességet, az intelligenciát és annak fokozatait, mérési eljárásait. Említést tettem a kreativitásról és a motivációról. A kutatásomat kérdőívek segítségével végeztem el. Kíváncsi voltam, hogy a szülők viszik-e a gyermekeiket külön foglalkozásokra. Mennyire vannak tájékoztatva a tehetségről és, hogy szerintük a gyermekük tehetséges-e.