Játékos tanulás bölcsődés korban - Arany Bernadett (2019)
Szakdolgozatom megírása során meghatározóak voltak saját gyermekeim nevelése útján megszerzett tapasztalataim.Érdekelt, hogy régi korok nevelési módszerei mennyiben térnek el a mai kor nézeteitől. Továbbá felvetődött bennem a kérdés, hogy mit szeretnénk, mi szülők, milyen felnőtté váljanak gyermekeink. A játékot, mint tanulási módszert tudjuk-e alkalmazni munkánk során? Kutatásomban kisgyermekes szülőket(103) és kisgyermeknevelőt (43) kérdeztem meg, a játék fontosságáról. Pénzt áldozunk gyermekeink játékos fejlesztésére, de az együtt töltött időt anyagi javakkal nem tudjuk megvásárolni. A kisgyermeknevelő személyének kiemelt szerepe van a 3 év alatti gyermekek gondozásában, nevelésében. A szülő és kisgyermeknevelő közötti bizalmi kapcsolat lehetővé teszi, hogy a szülőknek felhívjuk a figyelmét a játék és az együtt töltött idő fontosságára.