Ünnepek a családban és a bölcsődében - Szür Bernadett (2019)
Dolgozatom szakirodalmi részében olyan őszi, téli és tavaszi néphagyományokat mutatok be, melyeket kisgyermeknevelőként is megismertetek a bölcsődébe járó gyermekekkel. Kutatásom céljaként határoztam meg, hogy megtudjam hazánk bölcsődei nevelésében mely ünnepeket, népszokásokat ismertetnek meg a legkisebb korosztállyal. A mai társadalom változásaival véleményem szerint lassan feledésbe merülnek az őseink ránk hagyott értékei. Felkeltette érdeklődésem, hogy a különböző országrészekben működő intézményekben milyen különbségek vannak egy-egy jeles naphoz kapcsolódó népszokások között. Emellett bemutatom, hogy munkahelyemen, a csornai bölcsődébenmilyen hagyományápoló programokat tartunk, hogy miként ünnepeljük meg az egyes jeles napokat.