Egy szakgimnáziumi osztály születése az iskola falai között - Kissné Dernóczi Edit (2019)
Dolgozatomban, a csoporthoz kapcsolódó fogalmak tisztázása után, egy osztályközösség kialakulását mutatom be. Osztályfőnökként, szociometriai vizsgálatot végeztem, feltérképeztem a közösségen belüli kapcsolatokat, majd a kapott eredmények illetve a csoportlégkör részletes elemzését követően, közösségfejlesztő játékokkal igyekeztem segíteni tanulóimat. Végeredményként, egy nem túl szoros, de iskolai közösségként búcsúztunk el egymástól.