Tehetségfelismerés, tehetséggondozás kisgyermekkorban - Molnár Dóra (2019)
Manapság egyre több gyermekre figyelhetünk fel, hogy valamilyen területen (ének, vizuális, nyelvi,mozgás) az átlaghoz, korához képest kiemelkedően teljesít, eltér a társaitól, tehetségígéretnek számít. Szépen rajzol, énekel, jó társas kapcsolatok tud kialakítani, jó a mozgás koordinációja, kifejezetten motivált, lelkes a feladatok iránt. Az óvodában még csak tehetségígéretekről beszélhetünk, viszont nekünk leendő óvodapedagógusoknak a feladatunk, hogy mi észrevegyük azt, hogyha egy gyermek jól teljesít, kiemelkedő valamiben. Engedjük, hogy kifejezhesse önmagát, foglalkozzunk vele, hozzunk számukra különleges, érdekes feladatokat, mellyel jól rá tudunk építeni az eddigi ismereteire.