A Szent Orsolya Iskola és Óvoda története - Ráth Dorina (2019)
Dolgozatomat Sopron város bemutatásával kezdem, majd az iskola névadójának, Szent Orsolya életének ismertetésével folytatom, ezt követően pedig az iskola megalakulásáról, múltjáról írok. Az épület adottságait kívül és belül, a kollégiumot, órarendet, a négy és nyolc osztályos gimnázium megalakulását, diákéletet, ezt követően pedig az akkori oktatáspolitikai helyzetet is feltárom. Mivel nemrég az iskolához csatlakozott, így az Árpád-házi Szent Margit Óvodát, amely a Szent Orsolya Római Katolikus Óvoda nevet kapta, a névadó, Szent Margit életét, az óvodák alakulását, a Szent Margit óvoda alapításának történetét mutatom be, a továbbiakban pedig az óvoda jelenéről kérdezem az óvoda vezetőjét, Oláh-Locsmándi Zsófiát, valamint érdeklődöm a jövőt illetően. Ezáltal a csoportokról, azok elnevezéseiről, specialitásaikról, nevelési év rendjéről, kapcsolataikról, napirendjükről, szülők és az óvoda kapcsolatáról, valamint egyházi óvodai sajátosságairól írok.