A projektmódszer elmélete és gyakorlata az óvodában - Tavaszi szél vizet áraszt - Boros Éva (2019)
A projektmódszer óvodai életben való felhasználását mutatom be dolgozatomban. A projektet a víz világnapja ihlette. A történelmi és elméleti ismeretek kifejtése mellett nagy hangsúlyt fektetek arra, hogy a módszer gyakorlatban történő alkalmazását tegyem szemléletessé. Az óvodai mindennapok és az óvodában használt foglalkozási formák remekül beépíthetők egy projektbe. Ennek tükrében mutatom be a projektet a tervezésétől kezdve a projekt lebonyolítását napi bontásban.