A szabadidősportban tevékenykedő óvodáskorú gyermekek életmód vizsgálata - Sági Rebeka (2019)
A dolgozatomban a szabadidősportok fontosságára és ennek hatása az egészséges életmód kialakulására mutatok rá. Először a kultúra, testkultúra, egészség, szabadidősport, a rekreáció elméletéről, az óvodáskorú gyermek testi-, mozgás-, és idegrendszeri fejlődéséről írtam, valamint az egész dolgozatomat erre építettem fel. 24 kérdésből álló kérdőívet osztattam ki, öt óvodában – Kapuvár városában és a vonzáskörzetében levő falvakban – vegyes életkorú gyermekek szüleinek. A kérdőívem első felében kitértem a szülő gyermekkori és felnőttkori sportolási szokásaira és sporttevékenységére. A második felében a gyermek szabadidő sportolási szokásaira és aktivitására. A szülőket megkérdeztem arról, hogy milyen véleménnyel vannak a szabadidős sporttevékenységének fontosságáról gyermekkorban és az egészséges táplálkozásról, melyekre a kutatási eredmények bemutatásánál nagyon érdekes válaszokat kaptam. A családok szabadidős programokon való részvételéről is megkérdeztem a szülőket. A kérdőívem utolsó felében pedig a gyermekek fő aktivitási tevékenységéről érdeklődtem, az egészséges táplálkozás fontosságáról, illetve a zöldség és gyümölcsvásárlási-, valamint az édesség fogyasztási szokásokról. Kutatásom célja megismerni, Kapuvár és vonzáskörzetében lévő óvodáskorú Gyermekek szabadidő sportolási szokásaikat és életmódját