A jeles zöld napok megjelenése a gyermekek játékában - Ottó Péterné Horváth Mónika (2019)
Dolgozatom központi témája a fenntarthatóságra nevelés, az óvodai környezetei nevelés, a környezetvédelmi jeles napok megünneplése, valamint ezek megjelenése a gyermekek játékában. Arra keresem a választ, hogy a zöld jeles napok megünneplésének fontos szerepe van e a gyermekek környezeti nevelésében; van e személyiségformáló szerepe; a szülők fontosnak tartják e a különböző zöld jeles napok megünneplését; illetve hogy megjelenhetnek e – és ha igen, milyen formában,- a környezetvédelmi jeles napok a gyermekek játékában. A kutatásomban a Szombathelyi Mocorgó Óvoda óvodapedagógusai és az oda járó gyermekek szülei voltak a segítségemre.