Projektmódszer az óvodában "Tó vize, tó vize csupa nádszál" projekt - Bagi Éva (2019)
A projektmódszer, mint pedagógiai eljárás, egyre népszerűbb az óvodákban is, hiszen rendkívül változatos és differenciálható módon segíti a gyermekeket a tudás megszerzésében. Az ismereteket koruknak leginkább megfelelően, tevékeny, aktív formában szerzik meg egy téma feldolgozása során. A dolgozat először az elméleti hátterét és történetét ismerteti ennek a módszernek, külön kitérve az óvodai alkalmazására. Majd a második felében egy gyakorlati példával mutat be egy konkrét projektet. A téma a víz, felhasználva a helyi nevezetességünket, a tapolcai Malom-tavat is, ami segít életszerűvé és megélhetővé tenni a projektet.