A TEHETSÉG KORAI FELISMERÉSE ÉS A TEHETSÉGGONDOZÁSA A BAJI NÉMET NEMZETISÉGI ÓVODÁBAN - Csomortány Zsuzsa (2019)
A tehetségről alkotott kép a történelem során sokat változott és fejlődött. Dolgozatomban bemutatom a tehetségről alkotott különböző véleményeket, az elméleti hátteret, főbb modelleket. Ismertetem a tehetség korai jeleit és jellemzőit, a kibontakozáshoz szükséges feltételrendszert. Megvizsgálom a baji Német Nemzetiségi óvodában, hogyan valósul meg a tehetséggondozás. Ehhez kérdőíveket töltetek ki az ott dolgozó pedagógusokkal és azokat értékelem.