Sopron ipari-gazdasági területeinek átalakulása és ennek környezeti hatása az 1990 utáni időszakban - Gosztom Dalma (2015)
Szakdolgozatomban az ipari-gazdasági területek és az ágazati szerkezet átalakulási folyamatát vizsgálom. A funkcionális és infrastrukturális változásokon keresztül bemutatom Sopron rendszerváltás előtti és utáni környezetállapotát is. Ehhez főleg az elmúlt 25 év rendezési terveit, előzményeit használtam fel. Végül koncepcionális módosítási javaslatokat teszek. A témát és a környezetmérnöki szakot a területfejlesztés iránti érdeklődésem miatt választottam.