Az apák szerepe a gyermekek nevelésében - Becze Dalma (2019)
Az apák szerepe a gyermekek nevelésében vitatott. Sok kutatási és vizsgálati eredmény mutatja azt, hogy az apák szerepe a XXI. századra gyökeresen megváltozott és, hogy egy új apa-kép kialakulásának vagyunk szemtanúi. Az apáknak ugyanúgy nagy szerep jut a nevelés során, mint az anyáknak, hiszen jelenlétük a gyermek fejlődési folyamatának egyik alap feltétele. Dolgozatomban arra kerestem a válaszokat, hogy a megváltozott apaszerepek mennyire vannak hatással a gyermekek fejlődésére, az apák milyen mértékben vesznek részt gyermekeik és a család életében, valamint arra, hogy szerintük mivel jár az apaszerep hiánya.