Tanösvények óvodai szemmel - Varga Judit (2019)
A természet körbe vesz minket, szépségekben és ismeretekben gazdag, melyet a gyermekek számára is átadhatóvé kell tennünk. Meg lehet nekik mutatni, hogyan háláható meg a sok pozitív hatás, amit a környezet biztosít számunkra. Viszont nem mindenkinek adatott meg, hogy közelről megtapasztalhassa ezt az élményt, ezért is fontos, hogy az óvodában kellő figyelmet fordítsunk erre. Meg kell találni azokat természet adta lehetőségeket, amiket a gyerekeknek is át tudunk adni. Motiváltságuk és aktivitásuk lehetővé teszi ismereteik bővítését és az érdekességek megfigyelését. A felnőtteknek szóló tanösvények is egyfajta lehetőséget kínálnak, ha meg tanuljuk gyermeki szemmel átadhatóvá tenni az ismereteket.