A bábjáték szerepe, lehetősége az óvodai angol nyelvi érzékenyítésben - Karcsai Eliza (2019)
Dolgozatomban a bábjáték megjelenését, fontosságát kutattam az óvodai angol nyelv-elsajátítás során. Szakdolgozatom elméleti részében áttekintettem a bábjáték eredetét, magyarországi vonatkozásait, a témához kapcsolható fogalmakat, valamint jelentőségét a pedagógiában. Irodalmi források és saját tapasztalatok segítségével feltártam a bábjáték és az angol nyelv kapcsolatát, alkalmazásuk lehetőségeit az óvodás korú gyerekek körében. Kutatómunkámhoz felkerestem közvetlen környezetem óvodáit, hogy az angol nyelvi programmal dolgozó csoportok óvodapedagógusaival interjút készítsek, megismerjem módszereiket, tapasztalataikat és véleményüket a bábjáték alkalmazásával kapcsolatban az idegen nyelvi érzékenyítés során. A szóbeli kikérdezés módszerét találtam a legmegfelelőbbnek, hogy hiteles válaszokat kapjak. Dolgozatomhoz csatoltam egy általam készített dal-mondóka és játékgyűjteményt, mely használható az óvodai angol nyelvi foglalkozások során.