A táplálkozási szokások vizsgálata óvodáskorú gyermekek körében - Lovász-Szabó Rita (2019)
Szakdolgozatom a Rábatamási Napköziotthonos Óvoda és annak két tagintézményében végzett kérdőíves kutatáson alapul, melyet a szülők töltöttek ki gyermekeikre vonatkozóan. A dolgozat első felében a szakirodalmi áttekintés található, melyben az egészséggel és az egészséges táplálkozással kapcsolatos fogalmakat illetve kérdésköröket jártam körbe.A dolgozat második felében a kutatás és a minta elemzés található. A 18 kérdésből álló kérdőívben a gyermekek étkezési szokásaival kapcsolatos kérdéseket kellett megválaszolniuk. Hipotéziseim közé tartozott például, hogy azt feltételeztem a gyermekek nem fogyasztanak az életkoruknak megfelelő mennyiségű és minőségű zöldséget.