Erdei Barangoló A Móri Pitypang Óvoda gyermekcsoportjával a Vajda János Erdészeti Erdei Iskolában - Halász-Kovácsné Nagy Ildikó (2019)
Szakdolgozatomban írok az Erdei Iskolák kialakulásának főbb állomásairól,Európában és Magyarországon egyaránt. Foglalkozom a hazai törvényekkel, az erdei iskolák törvényi hátterével, ezen kívül a minősítési rendszerrel is. Bemutatom a Vértes hegység természeti adottságait, és az ott működő Erdei Iskolákat, részletesen a Vajda János Erdészeti Erdei Iskolát. Röviden bemutatom a Móri Pitypang Óvodát, és a csoportom Erdei Óvoda programjának céljait, feladatait. Egy kirándulásról részletesen írok, ami a Vajda János Erdészeti Erdei Iskolában zajlott. Játéktárat állítottam össze, a kirándulások alkalmával elsajátított játékokból. Kutatásom az óvodás gyerekek természethez való viszonyulására irányul, melynek módszere kérdőíves kutatás volt. Végül ismertetem a vizsgálat eredményeit.