A mai modern kor hatása a gyermek beszédfejlődésére - Huber-Gerst Diána (2019)
Szakdolgozatom címében – „A mai modern kor hatása a gyermek beszédfejlődésére”- már jelzem, hogy korunk társadalmának hatásait vizsgálom főként a gyermeki beszédfejlődésre fókuszálva. Szakirodalmi háttérrel alátámasztva bemutatom a normál beszédfejlődéshez elengedhetetlen feltételeket, a mai kor, az infokommunikációs eszközök (’kütyük’) hatását a kommunikációra, a családokra, a nevelésre, a gyermekek beszédfejlődésére. Kutatásomban 120 kinetikus gyermekrajz segítségével szemléltetem a mai modern világ technika nyújtotta lehetőségei, milyen szerepet töltenek be a családok, gyermekek mindennapi életében. Hipotézisemet beigazolva a ’kütyük’, avagy médiaeszközök túlzott használata többnyire negatív hatással vannak a gyermekek fejlődésére, a családi harmónia fenntartására, a közös élményszerzésre, vagyis a szoros, élő kapcsolatok kialakítására.