TEHETSÉGFELISMERÉS ÉS TEHETSÉGGONDOZÁS A PÁPAI VÁROSI ÓVODÁK ERZSÉBETVÁROSI TAGÓVODÁJÁBAN - Griffin-Szabó Szilvia (2019)
A dolgozatomban bemutattam a tehetség rövid történelmi áttekintését, a tehetség formáit és összetevőit. Kitértem a tehetség kiemelt területeinek bemutatására is. Fontosnak tartottam mélyebben érinteni az óvodai tehetséggondozással kapcsolatban a tehetség keresésének és azonosításának lehetőségeit, hiszen nekünk leendő óvodapedagógusoknak ez nagyon fontos. A szakdolgozatomban egy óvodát tanulmányoztam, ahol különös figyelmet érdemelnek a HH és az SNI-s gyermekek. Megvizsgáltam, hogy milyen hatással van a tehetséggondozás az ilyen gyermekek fejlődésére.