A gímszarvas élőhelyének fejlesztése a Tuskósi Vadász Egyesület területén - Bognár Ákos (2018)
Szakdolgozatomban a gímszarvas élőhelyének a fejlesztési tervét készítettem el. A Vadászterület a 402-es Külső-Somogyi Vadgazdálkodási tájegységben található (OVA). A vadászterületről tudni kell, hogy különleges rendeltetésű, génmegőrzés céljából fenntartott gímszarvas állomány található a területen, 1968-ban Világrekord gímszarvas bikát ejtettek ezen a területen, ezért is érdekelt ez a téma. A területen a gímszarvas élőhelyének a javítását vettem figyelembe elsősorban. A vizsgálatban felmértem a területen található élőhelyfejlesztést szolgáló létesítményeket. Kutattam a további élőhely fejlesztésre alkalmas területek, és szem előtt tartottam a vadászatra jogosult lehetőségeit. A végén pedig megterveztem az élőhely fejlesztést, melyről elkészítettem egy üzemeltetési költségtervet is. In my thesis I made the habitat improvement plan for th ered deer. The hunting group is located in the Outer-Somogy Wildlife areas at 402 (OVA). The hunting ground has a special function, because the area is for genetic conservation of red deer stock, in 1968 a hunter hunted a world record of red deer bull int hat area, that’s why I am interested in this topic. First of all, I took into consideration the improvement of th ered deer habitat. In my research I measured the facilites for habitat improvement. I researched another territory for habitat improvement, and i kept in mind the hunter opportunities. Finally, Iplanned the habitat improvement and about that I prepared an operational cost plan too.