Növedékvizsgálatok a magyarországi Nelder-kísérletben - második felvétel - Fekete Ádám (2015)
Dolgozatunkban foglalkozunk a Nelder-kísérlet kiértékelésén túl, a hazai ültetési hálózati kísérletek történetével és főbb eredményeivel. Ismertetjük továbbá a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. által kezelt terület főbb geológiai, és termőhelyi adottságait, valamint jellemző erdőterületeit. Majd szemléltetjük a Nelder-féle kísérlet különlegességét, valamint a kísérleti terület főbb adatait, és legvégül elemezzük a terepi mérésből számolt paramétereket, keressük a lehetséges összefüggéseket, a mintakörökben egyenként, és a két területet összehasonlítva.