Faállomány-szerkezeti vizsgálatok a Pilisi Parkerdő Pilismaróti és Szentendrei szálaló erdőtömbjeiben - Kiss Balázs (2015)
A folyamatos erdőborítást biztosító erdőgazdálkodás leginkább a szálaló üzemmódban kezelt területeken valósítható meg. Ez a fajta üzemmód 2005-től került bevezetésre, azóta egyre nagyobb területeket kezel így a Pilisi Parkerdő Zrt. A diplomamunkánk célja, hogy bemutassuk ezt a fajta gazdálkodást, felmérjük az erdőtömböket, kiértékeljük az adatokat, és a kapott eredményeket összevessük az erdőtervi adatokkal. A terepi munkákat a Field Map mérőállomással végeztük. A felvett adatokból egy egyváltozós fatérfogatfüggvény segítségével fakészletet számítottunk, elő és holtfára egyaránt.