A gímszarvas állománydinamikájának vizsgálata Csongrád megyében - Beier László István (2018)
Dolgozatomban a Csongrád megyei gímszarvas állományt fogom vizsgálni 24 (1994- 2017) év adatsorán át, melyhez az OVA rendszerét hívtam segítségül. Igyekszem összefüggést keresni a megye állományának minősége, szaporodási teljesítménye és a habitat-struktúra között, valamint az eredmények alapján előre vetíteni a gím jövőbeni helyzetét a megyében. A faj terjeszkedési irányának meghatározásához Bács-Kiskun megye adatait is tanulmányozom, majd térképen ábrázolom az expanzió irányát, melyből következtethetünk a szarvas mozgására a vizsgált területen.