GYSEV Zrt. és a GYSEV CARGO Zrt. Utasításalbum technológiai upgrade - Szőke Klára (2018)
Szakdolgozatom témájául egy a munkahelyemhez, a GYSEV Zrt.-hez kapcsolódó weboldal technológiai fejlesztését választottam. A feladatom az volt a munka során, hogy a korábban erre a célra használt weboldal funkcióit (feltöltés, módosítás, törlés, nyilvántartás, keresés) megőrizve hozzak létre egy új weboldalt, melyben az elavult technológiákat modernebb megoldásokkal helyettesítem. A weboldal közvetlenül egy Oracle adatbázisba íródik, onnan hív meg tárolt eljárásokat és közvetlenül az adatbázisban dolgozik. A dolgozat elején a témaválasztásom indokáról írok, illetve bemutatom röviden a használt eszközöket és technológiákat, ezzel próbálom hozzásegíteni a laikus olvasót ahhoz, hogy értse, milyen lehetőségek rejlenek a webfejlesztési technológiákban. Ezután a megvalósítás lépéseit részletezem. Igyekszem kitérni minden olyan részletre, ami Oracle specifikus, érdekes, látványos, vagy ami fejtörést okozott nekem rutintalanságom miatt. A megvalósításon belül kitérek mind a felhasználói, mind a szerkesztői felület lényegi elemeire, funkcionalitásukra, illetve részletezem a bejelentkezéssel és jogosultság vizsgálattal kapcsolatos eljárásokat is. Végül egy összefoglaló és köszönet nyilvánító résszel zárom a dolgozatomat.