Mobilalkalmazás fejlesztése ipari energiafelhasználási adatok vizsgálatára - Vető Roland (2018)
Szakdolgozatomban egy olyan mobilalkalmazást fejlesztettem mely egy cég ipari energia felhasználását elemzi. A szakdolgozat első részében általános az MVVM modellről írok, illetve az ezt használó Xamarin keretrendszerről, valamint a mobiltelefon és a rendelkezésemre álló adatbázis kapcsolat megvalósításáról és az Oxyplot bemutatásáról szól. Majd kifejtettem az elemzésekhez használt algoritmusokat és ennek gyakorlati megvalósítását. A gyakorlati megvalósítás folyamán törekedtem az MVVM modell helyes használatára, mely annyit takar, hogy a Model osztályt a grafikus megjelenítést és a Controller-t elkülönítettem egymástól. Illetve nagy hangsúlyt fektettem arra, hogy az elkészült alkalmazásomba különféle idősor elemzési módszerek álljanak rendelkezésre a cégvezetők számára. Az idei félévben kitűzött feladatok bemutatását és részletes bemutatását mutatom be a szakdolgozat további részében. Elkészítettem (1) egy adott napra és paraméterre vonatkozó fogyasztási diagramot, (2) adott hónapra és paramétere vonatkozó energiafelhasználási diagramot, (3) adott hónapra és paramétere vonatkozó lineáris trendet, (4) adott negyedévre és paraméterre vonatkozó bázis és láncviszonyszám diagramot, (5) adott negyedévre és paraméterre vonatkozó exponenciális csúszóablakot és mozgóátlagot.