Backend fejlesztése művészeti alkotásokat felhasználó nyelvtanuló mobilalkalmazáshoz - Erdei Imre (2018)
A mai globalizációs társadalomban egyre fontosabbá válik, hogy az emberek mennyire képesek szocializálódni és egy új környezetbe beilleszkedni. Az emberek lényeges függenek az alapvető puha készségeiktől, mint például az anyanyelv vagy idegen nyelvek és a szociális képességek. Statisztikák és tanulmányok alátámasztják, hogy azok a személyek, akik ezeket a képességeket nem birtokolják, nagyobb eséllyel ütköznek integrációval kapcsolatos akadályokba. A fenti szempontokat figyelembe véve Language and Literacy Learning through Art projekt célja, hogy olyan új tanulási módszertanokat fejlesszen ki, amellyel segítheti a társadalom szélén rekedt embereket. A Soproni Egyetem a projekt során egy Android alapú nyelvtanuló mobilalkalmazás fejlesztéséért volt felelős, amit Art App-nak hívnak. A mobilalkalmazás célja a nyelvtanulás, négy különböző nyelven, a művészeket egy tanulási eszközként használva. A feladatom a projekt során a mobilalkalmazáshoz szükséges backend és REST endpoint-ok fejlesztése volt. Az elkészített infrastruktúra képes különböző kvíz játékokat szolgáltatni az Art App számára. A felhasználó által definiált kondícióknak megfelelve a backend meg tud különböztetni két típusú játékot, amelynek logikája a backend oldalon implementálva lett.