Az erdei ökoturisztikai alapelvek elsajátítása erdőpedagógiai módszerekkel - Szabó Virág (2018)
Jelen szakdolgozat célja a magyarországi erdei ökoturizmus oktatásának helyzetelemzése. Kiemelkedő ökoturisztikai szakemberek képzéséhez elengedhetetlen lenne az erre alkalmas erdei iskolai közeg. Ennek értékeléséhez középiskolai diákjaim visszajelzéseit vettem alapul interjú formájában. A kutatás eredményeképpen elmondható, hogy megfelelő módszereket alkalmazó erdőpedagógus fel tudja kelteni a diákok érdeklődését az ökoturizmus iránt. Ehhez azonban szükségesek az erre specializálódott erdei iskolai programok és a megfelelő körülmények.