Erdőpedagógiai program kidolgozása óvodások részére, Budapest zöldövezet vonzáskörzetében - Tüski Katalin (2018)
A bevezető rész a környezeti nevelés és az erdőpedagógia jelentőségét emeli ki, a vonatkozó szakirodalmi áttekintés az óvodai környezeti nevelés és az erdei iskola gyakorlatáról és elméletéről szóló szakirodalomba nyújt bepillantást. A Budakeszi Vadaspark bemutatását követően programlehetőségek, foglalkozástervezetek, napközis jellegű erdei iskola programjavaslat, és egész évre szóló témajavaslatok kidolgozása szerepel. Az Öreg Tölgy erdei tanösvény és a Sisakvirág tanösvény bemutatása, és a tanösvény látogatásához felhasználható témajavaslatok, játékok a tanösvények ismeretanyagának feldolgozását segítik. Öt napos erdei óvoda programtervezet kidolgozása az erdőpedagógia módszereivel a Budai-hegyekben, a lakóhelyünk közeli erdők természeti értékeit, az erdő élővilágát, az erdő,- és vadgazdálkodás folyamatait mutatja be. Az összegzés, következtetések, és javaslatok a jövőben tervezett feladatokat, és az erdőpedagógia további lehetőségeit vázolja fel.