Pannontáj-Sokoró Natúrpark természeti és kultúrtörténeti értékeinek bemutatása az erdőpedagógiai módszerek felhasználásával - Nyári Erzsébet (2018)
Dolgozatomban arra a kérdésre kerestem választ, hogy egy adott táj természeti és kulturális értékeinek megőrzését mennyiben segíti elő egy natúrpark léte, illetve az erdőpedagógiai módszerek felhasználása mennyivel járulhat hozzá e célok eléréséhez. A natúrparkok célkitűzésének általános bemutatását követően a Pannontáj-Sokoró Natúrpark adottságait részleteztem. A környezeti nevelés, ezen belül az erdőpedagógia módszertanát általánosságban, majd pedig Pannontáj-Sokoró Natúrparkra vonatkoztatva vizsgáltam. Az eddigi jó gyakorlatok bemutatása után további erdőpedagógiai módszertant felhasználó programokra tettem javaslatot.