Dendrotelmák felmérése és vizsgálata különböző védettségű területeken - Városi Virág (2018)
A fák odvait, melyek hosszabb vagy rövidebb időközönként, vízzel telítődöttek dendrotelmáknak nevezzük. Ezek nagyon változatos és egyben rendkívül érdekes mikroélőhelyek. Változatos az elhelyezkedésük, megjelenésük, vízmélységük, pH értékük, a bennük vagy a közelükben fellelhető élővilág. Én kettő, védettségi szempontból eltérő, területet választottam ki. Így a Somló hegyen és a Hidegvíz-völgy Erdőrezervátumban kerestem és vizsgáltam dendrotelmákat. Szám szerint kilenc és tizenkilenc dendrotelmát. Ezek adatait felmértem, összesítettem illetve vizsgáltam a későbbiek folyamán. A dendrotelmák kialakulását nagymértékben meghatározza az adott fafaj és az adott környezeti viszonyok. A legtöbb dendrotelmák bükkfán (Fagus sylvatica) találtam