Az EAZA Fajmegmentési Programjának bemutatása és sikerességének vizsgálata - Fodor Zsófia (2018)
Diplomamunkámban az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetségének egyik tenyésztési programját, az Európai Fajmegmentési Programot vizsgáltam. Bemutattam a program működését, céljait és sikerességét a Veszprémi Állatkert programban történő részvétele alapján. Emellett kitértem a fajokat érintő veszélyeztető tényezőkre, azok hatásaira, valamint az in situ és ex situ védelemben tett intézkedésekre. Dolgozatom végén javaslatokat tettem a hatékonyság növelésével kapcsolatban.