A drámapedagógia alkalmazása az erdei iskola gyakorlatában - Márványi Flóra (2018)
A drámapedagógia alkalmazása az erdei iskola gyakorlatában Dolgozatomban elsőként a témaválasztás indoklása szerepel, majd röviden a drámapedagógiához való személyes kötődésemről szólok. A továbbiakban a drámapedagógia elméleti, fogalmi hátterét, majd az erdőpedagógia és az erdei iskola elméleti, fogalmi hátterét járom körül, a kutatás módszerének alkalmazásával. Ezt követően bemutatom a drámapedagógiai módszerek alkalmazásának létjogosultságát az erdei iskolák gyakorlatában. Elméletem alátámasztására komplett játékleírásokat mutatok be. Kétórás, egynapos és háromnapos erdei iskolai programjaimat úgy dolgoztam ki, hogy azokban a drámapedagógia és az erdőpedagógia szoros egységet alkot, a két módszer egymás hatékonyságát fokozza. Végül kitérek az eddigi tapasztalataimra, majd bemutatom az így elért eddigi eredményeket.