A karácsonyfa vásárlási szokások elemzése a városi és vidéki lakosság körében - Böszörményi Bence (2015)
Diplomadolgozatomban egy áttekintő képet kívánok nyújtani a magyarországi karácsonyfa piacról. Két karácsonyfa értékesítéssel foglalkozó hazai vállalkozás bemutatásán keresztül kívánok rámutatni arra, hogy a piac idényjellege, a vásárlók számának csökkenése, valamint az értékesítők számának növekedése miatt fokozódó versenyben mennyire fontos a piaci igények minél jobb ismerete. Célom a vásárlók magatartásának, igényeinek és elvárásainak a feltérképezése volt. Ennek érdekében 1500 fős mintán egy kérdőíves felmérést készítettem, melyben vizsgáltam a hazai vásárlói szokásokat, a hasonlóságokat és az eltéréseket a vidéki és a városi lakosság körében.