Növedékvizsgálatok az Ipoly Erdő Zrt. Kemencei Erdészet területén - Kalácska Kitti (2015)
A dolgozat témája a Kemencei Erdészet területén található két bükkös állomány összehasonlítása. Törzsenkénti felvételezéssel és törzselemzéssel vizsgáltam a bükkösök állományszerkezeti tulajdonságait. Magyarázatot kerestem arra, hogy mi lehet az oka annak, hogy két hasonló korú, hasonló termőhelyen elhelyezkedő bükkös eltérő élőfakészlettel rendelkezik. A faállományokat életük során rengeteg hatás éri, ezek nagy mértékben hozzájárulnak a különböző mutatók kialakulásához.